Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgisayar ve bilgisayar donanımı hakkında her türlü işi ve görevi yerine getirmektedir. Bu bölüm bir lisans bölümüdür. Bu lisans bölümünde öğrenciler mesleğini deneyimli bir şekilde öğrenmektedir. Bu bölüm mezunu öğrenciler hem kamu hem de özel sektörde rahatlıkla çalışabilirler. Bu bölümü okuyan kişiler genellikle dijital cihazların yapısı, ağlarını ve yazılım dillerini biliyor olurlar.
Bölüm Maznunları Ne İş Yaparlar?
Bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü mezunları, şirketlerin veya işletmelerin teknolojik aletler ve teknolojik sistemlerini entegre etme ve yönetme görevini üstlenirler.
İş Olanakları Var mıdır? Nelerdir?
İş alanı oldukça geniş üniversite bölümlerindendir.
Bölüm mezunları başta bilgi işletme departmanında olmak üzere birçok firma da bulunabilir. Aynı şekilde kamu kurum ve kuruluşlarında da aynı görev ile istihdam sağlayabilir. Öte yandan üniversite de akademik bir kariyer tercih etme s-şansları da vardır.
Ek olarak bu bölüm mezunları yazılım geliştirin tüm şirketlerde; web tasarımcısı, veritabanı yönetimi ve buna benzer farklı alanlarda programlama üzerine çalışmalar gerçekleştirebilirler.
Eğitim Süresi
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, üniversiteler de 4 yıllık lisans eğitimi olarak verilmektedir. Bu 4 yıllık eğitim sadece sayısal puan türüne göre tercih edilebilir.
Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü Dersleri Nelerdir?
Bu bölümü üniversitede okumayı amaçlayan bir öğrenci;
- İktisat,
- Sayısal Devre Tasarımı,
- Yapısal Programlama,
- Bilgisayar Mimarisi,
- İnternet Programlama,
- Veritabanı Yönetim Sistemleri,
- Yönetim Bilişim Sistemleri
- Bilgisayar Güvenliği,
- Görsel Programlama,
- İşletme Enformatik Sistemleri,
- Dosya Organizasyonu ve İşlemleri,
- Nesneye Yönelik Programlama,
- Veri Yapıları,
Başta olmak üzer daha birçok dersten sorumlu olacaktır. Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri bölümünü okuyan bir öğrenci 8 yarıyıllık eğitim sürecinde bu dersleri başarı ile tamamladığı taktirde bu bölümden diploma alabilir.
Düşük ihtimalli olsa da devlet kamu ve kuruluşlarında göre yapma ihtimaliniz bulunuyor. Ancak birçok üniversite bölümünde olduğu gibi bu bölümde de KPSS zorunluluğu var. Sınava girip yeterli atama puanı almanız ve ayrıca atanabilmeniz gerekiyor. Bu bölüm mezunları özellikle bilgisayar öğretmenliği yapabilmektedir. Fakat onun içinde ayrıca formasyon almaları gerekecektir.