Marka İletişimi Bölümü, yalnızca 2 yıllık Açık Öğretim kapsamında eğitim-öğretim sunan önlisans programıdır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesine bağlı olarak okutulan bölüm programı olup, örgün eğitim-öğretim programı bulunmamaktadır. YGS puanı ile tercih edilebileceği gibi, sınavsız ikinci üniversite kapsamında da bölüme geçiş yapılabilmektedir. Anadolu Üniversitesinin bazı önlisans ve lisans programlarına herhangi bir üniversite bölümünden mezun olduktan sonra veya öğrencilik süresinde hiçbir sınav şartı olmaksızın dâhil olmak mümkündür. Yalnızca dönem harcını yatırmak ve kayıt yaptırmak yeterlidir.

Marka İletişimi Bölümünü, ikinci üniversite kapsamında okumak mümkün olup, bu doğrultuda herhangi bir sınava girmeden bölüme kayıt olunabilmektedir. Misal vermek gerekirse; İstanbul Üniversitesinden herhangi bir lisans bölümünü bitirdikten sonra başvuru yaparak hiç bir sınav koşulu olmadan bu bölümü ikinci üniversite kapsamında okumak mümkündür.

Marka İletişimi Bölümü, çeşitli kurum, kuruluş veya firmanın çeşitli bölümlerinde görev alabilecek, firma ve şirketin tanıtımını, reklamını yapabilecek meslek elemanı yetiştirme programıdır. AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) önlisans programıdır. Eğitim süresi 2 yıldır ve açıktan okunmaktadır.

Marka iletişimi Bölümü İş Olanakları ve Çalışma Alanları

Marka İletişimi Bölümü mezunları, özel sektöre ait birçok firma ve kurumda çalışabilmektedir. Herhangi bir mal veya hizmet üreten, pazarlayan çeşitli firmalarda görev alabilmektedirler. Şirketin marka yönetimi birimlerinde, pazarlama departmanlarında, reklam bölümleri ile insan kaynakları ya da halkla ilişkiler birimlerinde görev yapabilmektedirler. Reklam ajansları veya benzer faaliyetlerde bulunan firmalar temel çalışma alanlarıdır.

Marka İletişimi Bölümü İşi

Marka İletişimi Bölümü mezunları görev yapılan şirketin reklam ve tanıtımlarında aktif rol almaktadırlar. Şirkete iş başvurusunda bulunan kariyer adaylarıyla ilgili kayıtları tutarlar. Şirketleriyle alakalı seminer, konferans ve toplantıları düzenlerler. Kendilerine verilen diğer görevleri yerine getirirler.

Maaş Durumu: Devlet kurumlarında atama ve kontenjan durumu olmadığından yalnızca özel sektörde istihdam söz konusudur. Genellikle asgari ücret veya biraz üzerinde bir maaşla görev yapılmaktadır.

KPSS – Atama Durumu: Bu güne değin bir atama veya kontenjan durumu Marka İletişimi Bölümü için söz konusu olmamıştır. İlerleyen zamanlarda da olması beklenmemektedir.

Marka İletişimi Bölümünden DGS ile Geçiş Yapılabilen Bölümler

Birçok iki yıllık önlisans bölümünde olduğu gibi, Açık Öğretim Fakültesine bağlı Marka İletişimi Bölümünden de Dikey Geçiş Sınavıyla bazı dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapılabilmektedir. Sınavda başarı gösteren adaylar, lisans programının 3. Sınıfından eğitim-öğretime örgün olarak devam edebilir ve akabinde Lisans diplomasına sahip olabilir. Genel itibarıyla geçiş yapılabilen bazı bölümler şunlardır;

  • Görsel İletişim Tasarımı,
  • Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı,
  • Grafik Tasarım,
  • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık,
  • İletişim Sanatları,
  • Medya ve İletişim,
  • Reklamcılık,
  • Reklam Tasarımı ve İletişimi,
  • Yeni Medya,
  • Yeni Medya ve Gazetecilik,
  • Medya ve İletişim Sistemleri vb.