Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümünün temel amacı sivil hava taşımacılığının işletme ve yönetimi alanında uzman, ehli personel yetiştirmektir. Bu bölüm mezunları, işletmelerde para, malzeme ve insan gücünün en üst düzeyde kullanılmasına yönelik planlama, çalışma ve programlar yaparlar, denetlemelerde bulunurlar. Uçağın yük ve yolcu oranını tam kapasiteyle çalışabilirliğini gözlemleyip, çözümler üretir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Çalışma Alanı

Bu bölüm mezunları, Türk Hava Yolları, Özel Hava Şirketleri ve benzeri şekilde hava limanlarında görev yapabilmektedir.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Eğitim Süresi ve Okutulan Başlıca Dersler

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü eğitim süresi 4 yıl olup, bölümde Matematik, Uçak Bilgisi ve Davranış Bilimleri vb. derslere ilaveten Hava Trafik Kontrolleri, Aerodinamik ve Performans, Hava ve Hareket Seyrüseferi, Muhasebe ve İşletme konulu dersler okutulmaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü Unvan ve İşleri

Bu bölümden başarıyla mezun olan adaylar, “Sivil Hava Ulaştırma İşletmecisi” unvanı kazanırlar. Hava işletmecileri olarak hava limanlarında, terminallerde yönetim kademesinden sorumlu olarak görevlerini yerine getirirler.

Çalışma Sahaları: Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunları, THY ve Özel Havacılık Şirketleri başta olmak üzere havalimanlarında, havaalanlarında vb. yerlerde iş bulabilmektedirler. Ayrıca ikram ve kargo firmalarında da iş bulabilme olanakları vardır.

KPSS – Atama Durumu: Genellikle bu sektörde resmi kurum ve kuruluşlara atama yapılmamaktadır. Son dönemlerde ise yalnızca bir kişi resmi kurumlara memur statüsü ve unvanıyla atanabilmiştir. Bu şanslı ve başarılı kişi de 83 puanla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne VHKİ kadrosuna atanabilmiştir. Unutulmamalıdır ki, bu bölüme resmi kurumlarca kontenjan ayrılmamaktadır.