“Ruhunun sesini dinle, muhakkak sana söylemek istedigi bir seyler vardir. Sükut etse de dilin aldirma. Hicbir yalnizliklar sebepsiz degildir.”

Yalnizlik;

Duygulariniz ile beslediginiz kisiler veya düsünceler size nur topu gibi menfi yalnizliklar dogurdu. Belki de öyle bir kisi yoktu.! Sadece siz vardiniz ve siz kendinizden cok düsüncelerinizde cizdiginiz o kahramin pesinden gittiniz, Bütün benliginiz ile O kisi oldunuz; gülmek icin sebebiniz baskalari oldu. Siz o kisiler oldukca kendinizi ihmal ettiniz ve bu ihmal size yalnizligi  korkutucu bir olgu olarak gösterdi. Kendinize has hayalleriniz olmadi, kendinize has gülüsleriniz  olmadi. Sizi hayata baglayan tek kisi o oldu. (Siz siz olmadiniz aslinda) Özgür olmadiniz. Yalnizlik duygusunun insanlari kötü düsünmeye itmesindeki en önemli etken, yalnizligi baskalarina bagli kilma psikolojisidir.

Yalnizlik insan hayatinin önemli sorumlulugudur. Bu sorumluluk kisiye ihtiyac duygusunu ön planda tutar. “Bu duygularin yaniltici hamlesidir.” icinde bulundugunuz psikolojiye göre duygulariniz size baskalarini bagli kila bilir bos bir odanin duvarlari size korkutucu gelebilir, sokakta el ele yürüyen insanlara bakip kendinizi o kisilerin yerinde hayal edebilirsiniz.

Burada yalnizligi bir hayat felsefesi ve muazzam bir olgu olarak görmekten ziyade, basbasa kaldigimda olusabilecek etkilerine karsi yaklasim ve iletisim seklimin nasil olmasi gerektigini belirtiyorum. Unutmayalim ki  “Her insan yarina, yalniz kalma adayidir.”

Yalnizlik hissinin  insanlarda depresyon ve olumsuz düsüncelere maruz kalmasindaki  en büyük etken: İnsanlar ile aranizda  olan duygusal bagin kendi duygularinizi yetim birakmaniza sebep olmasindan kaynaklaniyor.

İnsanlar ile kurdugum iletisim, bana insanlarin fikirlerini ve hissettiklerini tanitiyor. Bu iletisimi kendim ile kurdugum vakit, hem fikirlerimi hem  hissetiklerimi nasil yönlendirmem gerektigini gösteriyor.

Mantik:  Duygulara yön veren (vermesi gereken) olgu.
Duygular: Mantigin sözünden cikmayan uslu bir evlat. (olmasi gereken)
Yalnizlik: Zamanin verdigi bir firsat. (Değerlendir!)

Sezgin KÖYSÜREN